Chef's place

EnglishEngelse vertaling, klik hier: 

Martin Brugman Culimer

Hoe ga ik een chef uitleggen dat super frozen tonijn ( -60°C) de meest veilige, verse tonijn is? Dat sashimi ook van diepvries tonijn gemaakt kan zijn? Communiceren is nooit mijn sterkste vak geweest, mijn passie is het maken van de beste visproducten en mijn visie is ‘proeven = geloven’!

Jaren geleden was ik in Tokyo op de Tsukiji fish market, de grootste vismarkt ter wereld. Waar ik dacht dat tonijn altijd vers verhandeld werd, werd mij in Tokyo het tegendeel bewezen. Op dé markt voor verse tonijn lagen diepgevroren tonijnen klaar om ooit weer als sashimi tonijn in sushi restaurants uitgeserveerd te worden. 

Na jarenlange studie en testen is het ons gelukt om (h)eerlijke super frozen tonijn te maken en bij de groothandel op een temperatuur van -60°C aan te leveren. Dan kan de chef immers ook tegen zijn gasten vertellen dat hij écht verse tonijn in huis heeft, die ook nog eens verantwoord gevangen is. Het laatste punt, die verantwoorde vangst, leggen wel uit wanneer je bij ons op Rotterdam-Airport een kijkje komt nemen, want die uitnodiging om te komen proeven staat natuurlijk nog steeds!

Martin Brugman, 

Superfrozen Tuna Tsukiji market super frozen tuna

SF Tuna saku defrosted

Super frozen tonijn saku -60°C Tsukiji fish market - Tokyo - Japan Ontdooide super frozen tonijn saku

Super Frozen Demo Video

Wilt u ook kennis maken met super frozen tonijn? Neem dan contact op met  Marc Buczkiewicz voor Nederland en Maurice Verbakel voor België. Zij zullen contact opnemen met uw groothandel of, indien u interesse heeft om te komen proeven, aangeven wat de mogelijkheden zijn voor een kennismaking met Culimer.